Lammkött
			
			Vårt lammkött kommer från vår egen uppfödning av Gotlandslamm. 
			Lammen matas endast med gräs och ensilage (mjölksyrakonserverat 
			gräs). Eftersom vi har gott om plats för våra lamm behöver vi inte 
			stressa på tillväxten med att fodra dom med sojaproteiner och annat 
			kraftfoder. Förutom att djuren får äta det dom är skapade för, får 
			vi ett fantastiskt gott kött med en mild angenäm lammsmak. 
			
			När det är dags för slakt transporterar vi själv lammen till vår 
			partner Skara Lammslakteri. Detta framkallar inte nån stress hos 
			lammen då dom är vana vid att bli hanterade av oss. Avsaknaden av 
			stress bidrar ochså till en bättre köttkvalitet.
			
			Vi hämtar lammen dagen efter slakt och hängmörar i vårt eget kylrum 
			i 5 - 10 dagar. Alla lamm bäckenhängs vilket får till följd att 
			styckningsdetaljerna får en naturlig form och håller köttsaften 
			mycket bättre än från ett lamm som hängs traditionellt i bakbenen. 
			Efter 5-10 dagar styckar vi lammen i vårt eget styckeri. Alla 
			detajer vakumpackas och märks upp allt eftersom detaljerna tas fram 
			under styckningen.
			
			


